Fény a kezedben

A VELAMP márkanév ugyan "csak" 1972 óta létezik, de története az 1906-ban alapított Fratelli Pagani Spa. céggel indult.

A márkanév a cég Venegonoban található gyáregységére utal (VENEGONO + LAMPADE = VELAMP), amelyben Olaszországban elsőként kezdtek akkumulátorokat és elemlámpákat gyártani.

Olaszországban a cég nevéhez kötödik az első elemlámpa, az első dinamós lámpa, az első áramkimaradáskor automatikusan bekapcsolódó lámpa, és az első fejlámpa is!

Az anyacég Fratelli Pagani Spa. az olasz hadsereg fő beszállítójaként előkelő helyen szerepelt a II. világháborús légitámadások célpontjai között. Nem meglepő hát, hogy 1943-ban a szövetséges légierő bombázásainak köszönhetően a gyár teljesen megsemmisült. A háború után az alapoktól újraépített gyár - a Duracell, Rayovac, Varta, Philips és egyéb márkák beszállítójaként - Európa vezető elemlámpagyártójává vált.

Innentől kezdve a fejlődés és az innováció töretlen, a folyton változó igények lekövetése újabb hordozható fényforrásokkal a vérünkké vált, amit az is jól mutat, hogy az elsők között kezdtünk el búvár- és ledes elemlámpákat gyártani.

Velamp sztori

A Velamp brandet azért hoztuk létre, hogy végre egy igazi olasz elemlámpa márka is legyen a piacon.

Mára a VELAMP INDUSTRIES SRL - amely a VELAMP márka tulajdonosa - a hordozható lámpák mellett egyéb elektronikai termékek gyártásával is foglalkozik, így termékeinket az alábbi kategóriákba lehet sorolni:

Hordozható lámpák
Elemes és akkumulátoros rúdlámpák, fejlámpák, munkalámpák.

Általános világítástechnika
Kültéri és beltéri lámpák, lámpatestek, vészvilágítás stb.

Otthoni készülékek
Kiváló ár/érték arányú, európai minőségű termékek széles választéka.

Villamossági cikkek
Kábelek, kábeldobok, hosszabbítók, elosztók és egyéb villamossági cikkek.

STAK
Az előző három kategória termékeinek ipari termékváltozatai.